Over Bernadette

Bernadette Heiligers schrijft fictie en non-fictie in het Nederlands en Papiaments. Zij is de biografe van de dichter Pierre Lauffer en de regeringsleider Miguel Pourier. Haar beide romans en de biografie van Pierre Lauffer zijn uitgegeven door In de Knipscheer. De biografie van Miguel Pourier is uitgegeven door LM Publishers.

Ze was van 1974 tot en met 1979 journalist en nieuwslezer bij Radio Curom. Tussen 1980 en 2008 maakte zij diverse radioprogramma’s op Radio Hoyer met interviews, sketches, columns en fictieve korte verhalen.

Samen met haar man Frans Heiligers richtte zij in 1988 het Communicatiekantoor Intermediate op. Naast haar teksten voor de radio publiceerde ze in kranten en schreef personeelsbladen, gedenkboeken, brochures, en themaboeken.

Interviews met Bernadette

Schrijven in het Nederlands vanuit een niet-Nederlandse achtergrond en een niet-Nederlands perspectief. Daarover werd Bernadette door Jeroen Heuvel geïnterviewd tijdens de Caribische Associatie voor Neerlandistiek (CARAN) in de UoC. Het was December 2021, vlak na het verschijnen van haar tweede roman. “Het was mooi om over de vragen van Jeroen na te denken, want het is niet iets waar je bij stilstaat terwijl je aan het schrijven bent”. Het interview is vervolgens voor het AD bewerkt.

Jaren daarvoor werd ze door Margo Groenewoud geïnterviewd over het schrijven van de biografie van Pierre Lauffer. Het artikel verscheen in het AD en het Caraïbisch Uitzicht.