Analyses / Ingezonden

Ingezonden stukken gaan meestal over het nieuws van de dag en vervliegen net zo snel. Voor deze website heb ik drie uitgekozen die een dieper thema raken. Daarnaast vindt u hier het achtergrondartikel ‘Kinderen gegijzeld in een ideologische strijd’ dat op 3 september 1993 in de Ñapa van de Amigoe verscheen en helaas nog steeds actueel is. Ook van blijvend belang is het onderwerp in mijn ingezonden analyse van 5 januari 2015 in het Antilliaans Dagblad. Het jaar ervoor diende de Deken van de Orde van Advocaten een klacht in tegen een advocaat omdat die de gedragsregels van de advocatuur zou hebben geschonden. De analyse gaat over de uitspraak daarover van de Raad van Toezicht op de Advocatuur.

Nieuw inzicht

Bij iedere klacht bond de Raad van Toezicht juridische schaatsen onder om na lastige pirouettes tot een oordeel te komen.

Handen af, alstublieft

Als er iets is wat het democratische proces vlak voor de verkiezingen heeft ondermijnd, dan zijn het de huiszoekingen door het OM, die een golf van sentimenten teweegbrachten.

Schipbreuk in het onderwijs

Waar het om gaat, is het recht van alle kinderen, ook van kinderen die van huis uit Papiaments spreken, om het hele onderwijs te kunnen volgen. Het recht om de taal die ze nu daarvoor nodig hebben, goed te leren beheersen om de school succesvol af te ronden.